ÚJ
Étrend kiegészítő KOLLAGÉN
Az emberi szervezetben levő fehérjék egyharmada kollagén (a bőrnek közel 80%-át, az ínaknak és szalagoknak ugyancsak kb. 80%-át, a csontoknak kb. 30%-át, az izomnak kb. 10%-át, az ízületi porcállomány kb. 50%-át kollagén alkotja).
Szervezetünk a kollagént egy bizonyos életkorig maradéktalanul elő tudja állítani, de az évek múlásával egyre kisebb mennyiségben tesz eleget a szervezet kívánalmainak a szervezeten belül zajló kollagén termelődés, és egyre nagyobb mennyiségű külső kollagén forrásra, bevitelre szorulunk. A táplálékkal bevitt fehérjéket (többek közt kollagén láncokat) az emésztőrendszerünk lebontja fehérjékre, majd aminosavakra ahhoz, hogy hasznosítani tudja. A kollagén hidrolizátumoknak (amiket már eleve kisebb építőelemekre bontanak enizmatikusan) a nagy előnye az, hogy ezek a készítmények koncentrált formában tartalmazzák a kollagén felépítéséhez szükséges aminosavakat, továbbá az ilyen – minőségi – hidrolizátumokban található kollagén peptidek egy része további lebontás nélkül jut be a véráramba és a célsejtekhez, ami sokkal jobb hatásfokú kollagén szintézist tesz lehetővé. Klinikai vizsgálatok valószínűsítik, hogy a fokozott fizikai aktivitás elősegítheti ezt a folyamatot. Ezen gondolat mentén javasolt a kollagén hidrolizátumoknak a fogyasztása edzés előtt vagy közben!
2
termék
1
2
ÚJ
10
29 990 Ft
26 990 Ft
2
termék
1
2