DÍJAINK
       Ország Boltja 2015 Minőségi díj Sport és fitnesz kategória II. helyezett
Árukereső.hu
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
TOP termékek
Termékajánló
Elérhetőségek
Gyereksport-szer Kft.
H-P: 09-17:30 h között. 
T: 0626300688
Telefonos ügyfélszolgálatunk csak ebben az időszakban elérhető!!!
Ha nem ér el minket telefonon, kérjük küldjön emailt elérhetősége megadásával, és visszahívjuk, vagy levélben válaszolunk.
Személyes átvétel üzletünkben:
2000 Szentendre, Kőzúzó utca 7.
H-P: 11-17:45 h között. 
Facebook oldalunk
Látogató számláló
3
0
5
8
7
6
3
Fizetési megoldás
Szűrés
Manufacturer
Ean
Delivery time
Blog
2024.05.27 14:26

Milyen egy jó tornaszőnyeg?

 

Ha nem szeretnéd néhány havonta cserélgetni, érdemes pár szempontot figyelembe venned még vásárlás előtt. Mivel a tornaszőnyegek egyeseknél – ideális esetben – akár napi használatban is lehetnek, ezért nagyon nem mindegy, milyen minőségű, mennyire ellenálló termék mellett teszed le a voksodat.

Ha nem szeretnéd néhány havonta cserélgetni, érdemes pár szempontot figyelembe venned még vásárlás előtt. Mivel a tornaszőnyegek egyeseknél – ideális esetben – akár napi használatban is lehetnek, ezért nagyon nem mindegy, milyen minőségű, mennyire ellenálló termék mellett teszed le a voksodat. Nem feltétlen kell méregdrága sporteszközökbe befektetned azért, hogy komfortosan és eredményesen végezz otthoni edzéseket. Webáruházunk kínálatát például kifejezetten úgy állítottuk össze, hogy itt pénztárcabarát, mégis minőségi termékeket találj. De, hogy ne kanyarodjunk el túl messzire írásunk fő témájától, íme, a legfontosabb tényezők, amiknek minden jó minőségű tornaszőnyegnek meg kell felelnie.

Ne legyen se túl vastag, se túl vékony!

Néhány évvel ezelőtt nagy népszerűségnek örvendtek az extra vékony szőnyegek, azonban a gyakorlatban gyorsan kiderült, hogy ezek igazából nem jobbá, sokkal inkább kényelmetlenebbé teszik az edzéseket, ráadásul az ízületeknek is roppant megterhelőek. Egy tornaszőnyegnek mindenképp legyen megfelelő tartása, ne süppedjen be a súlyod alatt. Jógához, pilateshez 8-15 mm vastagságú szőnyegeket ajánlunk, míg az olyan edzésekhez, amik megkövetelik, hogy huzamosabb időn át a talajon tartózkodj, jöhetnek akár a 15 mm-nél vastagabb típusok is.

Keresd a csúszásmentes, bordázott kivitelt!

Azért, hogy a kitartott pozíciókat stabilan és biztonságosan tudd végezni, fontos, hogy a tornaszőnyeged tényleg csúszásmentes legyen. Ha ide-oda csúszkál alattad a szőnyeg edzés közben, az nem csak idegesítő, de rendkívül balesetveszélyes is. A bordázott tornaszőnyeg például jógázóknak remek választás, mert megkönnyíti az egyes mozdulatok, gyakorlatok kivitelezését.

Lehetőleg legyen vízálló alapanyagú a szőnyeg!

Ez már csak azért is fontos, mert az izzadság csúnya nyomot tud hagyni a tornaszőnyegen, illetve ha véletlenül ráfröccsen egy kis víz, egy vízálló tornaszőnyeg ezt még biztosan túléli. Ha szeretnéd hosszabb ideig megőrizni kedvenc szőnyeged épségét, érdemes egy vékonyabb törülközővel is letakarnod, persze csak akkor, ha ez nem zavar az edzés közben.

Könnyen szállítható és tárolható is legyen!

Ma már számos kivitelben kaphatóak a különféle nagyságú tornaszőnyeg, így érdemes azt is megnézned, hogy könnyen feltekerhető és egyszerűen, praktikusan, helytakarékosan tárolható legyen a leendő szőnyeged. Kínálatunkon számos ilyen típust találsz.